14. 8. 2024

Lze spojit hory, ferraty a školu managementu ?

Domníváme se, že ano. A v tomto článku se dozvíš, proč to může být dokonce výhodné.

Zkombinovali jsme lehký adrenalinový zážitek se školením manažerů. Na prodlouženém víkendu se setkáš s lezením v horách a na skalách po zajištěných cestách, tzv. ferratách. Naučíme Tě, jak se správně jistit, jak správně vybrat obtížnost zajištěné cesty, jak ji bezpečně vylézt a zase slézt a předáme Ti plno užitečných informací, které použiješ, až budeš na ferratách lozit sám se svými kamarády nebo třeba kolegy z práce.
Zároveň máš ale vyjímečnou šanci, sekat se stejně zaměřenými lidmi, manažery a prodiskutovat s nimi zajímavá témata řízení firmy a to pod vedením těch nejlepších lektorů z TC Business School.

Během víkendu se sejdeme na cca dvou hodinovém workshopu na téma, které patrně pálí mnoho firem. Budeme vést debatu o schopnosti manažerských týmů tvořit rozhodnutí dohodou. Tedy skutečných týmů – s ambicí plně využít potenciál všech členů. A opravdu dohodou – ne tak, že jeden převálcuje ostatní nebo se většina rezignovaně vzdá hned na začátku, často s motivem nechytit za rozhodnutí ani špetku odpovědnosti – a výsledek pak považují za dohodu.
Zajímavé ne ? Ale to není vše:
V debatě s lektory probereme zkušenosti účastníků a manažerské nástroje, které jsou k dispozici. V průběhu akce pak bude prostor i na individuální rozhovory s cílem, aby si každý odnesl představu o konkrétních krocích, kterými u sebe ve firmě může zvýšit schopnost svého týmu dosahovat dohod.
Hlavním tématem tedy bude skutečná spolupráce, v rozhovorech však určitě zabrousíme i do jiných oblastí managementu podle toho, kam nás zavedou reálné situace účastníků.

Na zájezdu si tedy aktivně odpočineš, ale přitom si odneseš i zajímavé podněty pro své podnikání. Pokud ti to přijde zajímavé, pozvi na akci také své kolegy nebo další manažery, se kterými se rád stýkáš. Třeba je to také zaujme a vytvoříme společně tu pravou manažerskou a horolezeckou komunitu.

Nespornou výhodou konceptu ferrata víkendu spojeného s manažerským vzděláváním je bezesporu plná daňová uznatelnost výletu.

Zájezd s tímto konceptem se nazývá Manažerské ferraty v Raxalpe s TC Business School.

Lektoři:
Tomáš Bujna je již 15 lektorem TC Business School a Business School Netherlands v programech MBA a DBA v oblastech financí a řízení lidských zdrojů. Předtím působil jako manažer v skandinávských firmách. V horách se rád pohybuje pěšky, na laně, v kajaku nebo na telemarkových lyžích.

Sláva Kubátová před 32 lety spoluzaložila TC Business School a dodnes je lektorkou programu MBA zejména v oblasti strategie, kultury a řízení lidských zdrojů. Ve spolupráci s Business School Netherlands a Sheffield Hallam University působí jako akademická manažerka programu International DBA. V minulosti byla aktivní horolezkyní, dnes vnímá chůzi jako ideální prostor pro dialog a přemýšlení.

josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský